Ribs in whisky

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Terwijl John Mayer’s “Whisky” over de speakers galmt bereiden we deze fantastische spareribs voor. Niet alleen een lekker gerecht, we leren je ook hoe je de ribbetjes mals en sappig krijgt. Wedden dat het vlees van het bot valt als je gaat eten?

Ingrediënten

  • 0,5 liter appelsap
  • 200 gram honing
  • 3 deciliter (Jack Daniel's) whisky
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes rozemarijn
  • rookhout
  • 4 care verse spareribs

Bereiding

  1. Verwarm het appelsap en smelt er de honing in, bijvoorbeeld in een pannetje of kort in de magnetron.
  2. Doe er de whisky, tijm, laurier en rozemarijn bij een laat afkoelen.
  3. De eerste truuk om de ribben mals te bereiden is het vel te verwijderen. Dit zit aan de minst vlesige kant van de ribben. Jer verwijdert het vel door aan de bovenkant een mes tussen het vlees en vel te zetten en voorzichtig los te trekken. Trek met keukenpapier het vel er verder vanaf. (zie ook tussen de foto's hierboven). Leg de ribben 12 uur in de marinade. Hou wat marinade opzij om tijdens het BBQ-en extra in te smeren.
  4. De tweede truuk om ze mals te krijgen is om ze langzaam te laten garen. Bereid de BBQ voor met een indirect gedeelte op 100 graden. Voeg een blok rookhout toe aan de kolen. Wij hebben een bak water om het vochtniveau in de BBQ op pijl te houden en een bakje met whisky voor geur en smaak toegevoegd. Leg eventueel nog de verse kruiden op het indirecte vlak van de BBQ of in de bak water.
  5. Leg de ribben op het rooster op het indirecte gedeelte. Wij gebruiken een rooster van een braadslee om ze rechtop te zetten.
  6. Laat de ribbetjes 5 uur bakken, Smeer ze elk half uur in met de marinade om ze een volle smaak te geven. Ze zijn klaar als het vlees zich zo'n 2 centimeter terugtrekt van het bot.

Nieuwste recepten