Wat is een bavette?

Bavette is een stuk rundvlees dat afkomstig is van de dij van het rund. Het is een dun, langwerpig stuk vlees. Bavette heeft een intense smaak en kan wat taai zijn als het niet goed gegrild wordt.

Bavette grillen

Laat de bavette op kamertemperatuur komen voordat je het op de grill legt. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en dat het niet te snel aanbrandt. In dit recept kiezen we voor een hele eenvoudige basis, we marineren of gebruiken geen rub. Stook de barbecue goed op tot ongeveer 180-200°C. Leg de bavette op het rooster en grill het gedurende 3 – 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en hoe gaar je hem wilt hebben. Gebruik een vleesthermometer om te controleren of het vlees gaar is. Een gegrilde bavette is klaar als de kerntemperatuur ongeveer 52-54°C bedraagt. Haal de bavette van de grill en laat het ongeveer 5 – 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat het vocht zich in het vlees verspreidt en dat het malser wordt. Snijd het vlees tegen de draad in om ervoor te zorgen dat het mals blijft. Serveer het vlees met enkel peper en wat grof zeezout.

In dit recept is o.a. gebruikt:

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand de laatste recepten, tips en aanbiedingen.

    bavette rauw

    Bavette

    Een heerlijk, vrij onbekend stuk vlees. Gelukkig komt het weer helemaal terug: Bavette.
    Voorbereidingstijd 30 minuten
    Bereidingstijd 15 minuten
    Totale tijd 45 minuten
    Gang Hoofdgerecht
    Keuken BBQ
    Porties 4 personen

    Ingrediënten
      

    • 800 gram bavette
    • zout
    • peper

    Instructies
     

    • Zorg ervoor dat de Bavette voor bereiding een half uur uit de koelkast ligt.
    • Eventueel kun je de stukjes overtollig vet van de Bavette snijden.
    • Leg de Bavette op directe hitte. Gril hem ongeveer 3 -4 minuten aan beide kanten afhankelijk hoe rood je hem van binnen wilt hebben.
    • Als je klaar bent strooi je een beetje zout en peper op het vlees en wikkel je hem in aluminiumfolie. Laat de Bavette ongeveer 10 minuten rusten.
    • Snij de Bavette op de draad (dus niet met de draad mee). Geniet!
    Trefwoord bavette, rund

    ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: