Gegrilde kreeft met kruidenboter

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Een heerlijk gerecht voor een ‘seafood’ barbecue: gegrilde kreeft met kruidenboter. We hebben voor dit gerecht levende kreeft gekocht en deze gehalveerd. Je kunt op ons Youtube-kanaal zien hoe we dit hebben gedaan. De kreeft hebben we tijdens het grillen ingesmeerd met zelfgemaakte kruidenboter, erg eenvoudig en heel lekker.

Ingredi├źnten

  • 2 Kreeften (500 - 600 gram p/s)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepel peterselie
  • 3 eetlepel bieslook
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Halveer de kreeften, bekijk onze video hoe je dit kan doen
  2. Maak de kreeft schoon door zijn maag en darm eruit te halen
  3. Verwarm in een pannetje op laag vuur de boter
  4. Zodra de boter is gesmolten meng je de peterselie, bieslook, knoflook en citroensap er doorheen
  5. Leg de kreeft eerst met de vleeskant naar beneden op directe warmte, grill ze maximaal 2 minuten en draai ze om
  6. Verplaats de schalen naar indirecte warmte, leg de scharen op de barbecue op directe warmte
  7. Smeer de boter over de kreeften, herhaal die om de minuut. In de tussentijd doe je het deksel van je BBQ dicht
  8. Na 6 - 7 minuten is de kreeft gaar

Nieuwste recepten