Een heerlijk gerecht voor een ‘seafood’ barbecue: gegrilde kreeft met kruidenboter. We hebben voor dit gerecht levende kreeft gekocht en deze gehalveerd. Je kunt op ons Youtube-kanaal zien hoe we dit hebben gedaan. De kreeft hebben we tijdens het grillen ingesmeerd met zelfgemaakte kruidenboter, erg eenvoudig en heel lekker.

gegrilde kreeft

Gegrilde kreeft met kruidenboter

Een heerlijk gerecht voor een ‘seafood’ barbecue: gegrilde kreeft met kruidenboter. We hebben voor dit gerecht levende kreeft gekocht en deze gehalveerd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kreeften (500 - 600 gram per stuk)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels peterselie
  • 3 eetlepels bieslook
  • 2 tenen knoflook geperst
  • sap van een halve citroen

Instructies
 

  • Halveer de kreeften, bekijk onze video hoe je dit kan doen
  • Maak de kreeft schoon door zijn maag en darm eruit te halen
  • Verwarm in een pannetje op laag vuur de boter
  • Zodra de boter is gesmolten meng je de peterselie, bieslook, knoflook en citroensap er doorheen
  • Leg de kreeft eerst met de vleeskant naar beneden op directe warmte, grill ze maximaal 2 minuten en draai ze om
  • Verplaats de schalen naar indirecte warmte, leg de scharen op de barbecue op directe warmte
  • Smeer de boter over de kreeften, herhaal die om de minuut. In de tussentijd doe je het deksel van je BBQ dicht
  • Na 6 - 7 minuten is de kreeft gaar
Trefwoord kreeft

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: