Pulled Pork van Procureur

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Voor dit gerecht moet je even de tijd nemen. Wij zijn 16 uur bezig geweest om deze pulled pork van procureur op de juiste kerntemperatuur te krijgen, maar het was het allemaal waard. We begonnen de dag om 07.00 uur met het aansteken van de bbq. Wij hebben gebruik gemaakt van de Weber 57 cm, om deze op de juiste temperatuur (110 graden) te krijgen hebben slechts 10 briketten gebruikt. Terwijl de briketten vlam vatten smeerde we de procureur in met de rub. Rond 07.30 uur waren de briketten heet en maakten we de bbq klaar voor indirect grillen. De procureur ging erop, kern temperatuur meter erin en deksel erop. In de tussentijd de rookhoutjes in het water gelegd. Na ongeveer 1 uur zijn we het vlees gaan roken. Dit hebben we ongeveer 3 – 4 uur gedaan. Om de bbq op de juiste temperatuur te houden leg je ieder uur 1 a 2 briketten erbij, je moet een beetje spelen met de luchttoevoer maar op een gegeven moment heb je de slag te pakken. Daarnaast draaiden we het vlees ongeveer ieder 1,5 uur. De rest van de dag is het zaak om de juiste temperatuur te bewaken en veel geduld te hebben. Uiteindelijk bereikten we rond middernacht de kerntemperatuur van 89 graden. Het vlees leg je tenslotte in een schaal en dek je deze af met aluminium folie. Na een half uur ben je dan echt klaar en kun je met je vingers of 2 vorken het vlees uit elkaar halen.

Ingrediënten

  • 2,5 kilogram Procureur
  • 2 eetlepel Chilipoeder
  • 2 eetlepel Zeezout
  • 4 theelepel Knoflookpoeder
  • 2 theelepel Gemalen zwarte poeder
  • 1 theelepel Mosterdpoeder

Bereiding

  1. Meng de Ingrediënten voor de rub doorelkaar.
  2. Wrijf de procureur in met de rub.
  3. Zodra de bbq op temperatuur is (110 graden) leg je de procureur erop zodat deze indirect grilt.
  4. Begin met het roken van het vlees na 1 uur, doe dit gedurende 3 uur.
  5. Zorg continu voor de juiste temperatuur, draai het vlees iedere 1,5 uur.
  6. Zodra de kerntemperatuur is bereikt haal je het vlees eraf en laat je het rusten voor 30 minuten.
  7. Haal het vlees met je vingers of 2 vorken uit elkaar en geniet.

Lekker erbij