Soep van gegrilde tomaten

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Yes! Here we go! Zin om iets bijzonders op je BBQ te maken? Waarom geen soep? Lekker en handig om voor te bereiden ruim voordat je gasten komen.

Ingredi├źnten

  • 1 kilogram rijpe pruimtomaten
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 hand verse tijmtakjes
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 liter kippenbouillion
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 0,5 theelepel zwarte peper

Bereiding

  1. Bereid je BBQ voor op gemiddelde warmte.
  2. Halveer de tomaten, snijd de uien in kwarten en leg ze in een grillpan of braadslee. Voeg de knoflooktenen, tijm en olie toe en meng het geheel goed.
  3. Zet het geheel voor 25-30 minuten op het directe vuur en laat het grillen tot de tomatenschil loslaat en bruine plekken krijgt. Haal de tomaten eruit, en laat de knoflook, uien en tijm nog zo'n 10 minuten op de gril. Doe dit totdat de knoflook en uien mooi bruin zijn geworden.
  4. Doe de tomaten, uien en knoflook in een pan, samen met de kippenbouillon. De tijm heb je nu niet meer nodig. Zet het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel tot soep.
  5. Breng de soep op smaak met suiker, zout, en peper.

Nieuwste recepten