• ratatouille van de barbecue Ratatouille van de barbecue

    Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht dan is deze ratatouille van de barbecue echt iets voor jou. Heel simpel, erg lekker en zo klaar. Je hebt er wel een gietijzeren pannetje voor nodig en optioneel een mandoline. Met die laatste krijg je de perfecte plakjes en eerlijk is eerlijk het […]

    Continue Reading
  • Tri-Tip van de barbecue Tri-Tip van de barbecue

    De Tri-Tip of Maminha, in Nederland beter bekend als het Ezeltje of het Liesstuk, is een leuk alternatief voor een Picanha. In dit recept wordt de Tri-Tip eerst lekker gerookt en daarna nog even kort gegrild. De barbecue saus die bij dit recept hoort maakt de Trip-Tip van de barbecue helemaal af. Let bij het […]

    Continue Reading
  • kip gevuld met jalapeno Kip gevuld met een jalapeno popper

    Kip, spek, jalapeno en kaas. Gerookt op de barbecue en afgelakt met je favoriete barbecuesaus. Wat wil je nog meer? Dit is een overheerlijk recept wat we moeten delen. Dit gerecht hebben we gevonden op: heygrillhey.com

    Continue Reading
  • philly bun Philly Bun

    Net zoals ik laatst voor het eerst een Philly Cheese Steak heb gemaakt, is dit ook de eerste keer dat ik de Philly Bun, oftewel het broodje, voor de eerste keer gemaakt hebt. Het recept is eenvoudig. De broodjes waren echt lekker maar konden nog beter. Dat zet hem met name dat ze wat platter […]

    Continue Reading
  • koud gerookte zalm Koud gerookte zalm op de barbecue

    Voor koud gerookte zalm op de barbecue moet je even de tijd nemen maar daar is het resultaat ook naar. Moeilijk is het niet om zalm koud te roken. Ik heb gebruik gemaakt van een zogenaamde koud rook generator zoals deze. Net zoals rookhout is ook het rookmot in veel smaken te verkrijgen, voor dit […]

    Continue Reading
  • Asperges van de barbecue

    Het witte goud: asperges. Eerlijkheid gebied te zeggen: niets is zo lekker als klassieke asperges. En dan bedoel ik de gekookte versie met ei en krieltjes. Maar ben je op zoek naar een lekker alternatief dan zijn asperges van de barbecue echt een aanrader. Door ze eerst kort aan de kook te brengen en daarna […]

    Continue Reading
  • zoet zure komkommer Surinaamse zoet zure komkommer

    Een heerlijk bijgerecht voor bij je kipsate, beercan chicken of een goed stuk steak: Surinaamse zoet zure komkommer. En het mooie is dat dit gerecht een fluitje van een cent is klaargemaakt. Binnen 30 minuten heb je een pot vol, genoeg voor bij een maaltijd van 4 personen. De zoet zure komkommer is een klassieker […]

    Continue Reading
  • gegrilde octopus Gegrilde Octopus van de Barbecue

    Wil je een keer wat anders proberen? Dan is deze gegrilde octopus van de barbecue echt iets voor jou. Eenvoudig maar erg lekker. De truc is om eerst de octopus te koken, en daarna even kort op de BBQ af te grillen. Leuk recept tijdens een seafood barbecue.

    Continue Reading
  • paella van de bbq Paella van de BBQ

    Steel de show met deze Paella van de BBQ. Dit gerecht is mijn persoonlijke favoriet. Zelfgemaakte Paella is al lekker, maar met een Paella van de BBQ maak je er echt iets bijzonders van. En als je zin hebt in een uitdaging; er komen verschillende kooktechnieken voorbij wat het ook leuk maakt om te bereiden.

    Continue Reading