De beste barbecue restaurants…

Waar ga je nu eens lekker eten als je een keer geen zin hebt om zelf achter de barbecue te kruipen? Juist, dan kies je uit één van de vele barbecue restaurants die Nederland inmiddels rijk is. Maar waar staan die pareltjes dan? We zijn op zoek gegaan voor jullie van noord naar zuid, en van oost naar west en hebben er een aantal geselecteerd waar het de moeite waard is om eens culinair te genieten.

#1 Black Smoke in Rotterdam

Bekend van zijn barbecue boeken ‘Smokey Goodness” runnen pyro-culinair avonturier Jord Althuizen en captain of liquids Kasper Stuart deze BBQ tempel in Rotterdam. Vanuit de voormalige bedrijfsbrandweerkazerne in de Van Nelle Fabriek kun je als barbecue liefhebber terecht voor een heerlijk diner en dito drankjes. Check de website.

#2 Meatcave in Den Haag en Rotterdam

Aan de slag op de Big Green Egg in Meatcave.

De Meatcave is te vinden in zowel Den Haag als Rotterdam. Hier kun je terecht voor een goed eerlijk stuk vlees. Dit barbecue restaurant staat voor duurzaam vlees uit o.a. Uruguay. Aanradertje! Naar de website.

#3 T-Rex Restaurant in Putten

Op de Veluwe kun je al weer enige tijd terecht bij dit barbecue restaurant. Zo’n 20 jaar geleden opgericht door 2 vrienden. Voor iedereen is hier wat lekkers te vinden Van maandag t/m woensdag is er een speciaal 3-gangen keuze menu. Ontdek T-Rex.

#4 Smoke in Groningen

Als ik in Groningen ben ga ik graag naar Smoke. Meer een bar dan een barbecue restaurant maar een heerlijke plek om onder het genot van een goed glas bier en een lekker stuk vlees te genieten van live muziek. De gerechten komen vanaf de smoker, en dat proef je. Aanrader. Bekijk de website.

#5 Beers & Barrels in Breda en Utrecht

Beers & Barrels Breda.

De naam zegt het al, in dit barbecue restaurant stroomt het gerstenat rijkelijk. Goed restaurant met zowel vestigingen in Utrecht als in Breda. Leuk ook voor de borrel met vrienden. Nieuwsgierig? Bekijk de website.

Tip de redactie

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer barbecue restaurants die de moeite waard zijn om te benoemen. Die horen wij graag al is het alleen maar een goed excuus om weer een keer uit eten te gaan. Stuur je tip door.