Een eenvoudige, maar zeer smaakvolle aardappelsalade met een lekker rokerig smaakje door de gegrilde paprika!
Heel anders dan de geijkte aardappelsalade uit plastic bak van de supermarkt en veel gezonder.
Ingrediënten
500 kilogram aardappels (krieltjes, ongekookt)
2 rode puntpaprika's
2 eetlepel pesto
Bereiding
Snij de aardappels door de midden en kook ze beetgaar. Laat afkoelen.
Bereid de barbecue voor op hete, directe warmte. Leg de paprika's boven de kolen op het rooster. Keer ze regelmatig tot ze aan alle kanten zwartgeblakerd zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
Haal de paprika's van de barbecue en stop ze in een plastic zak. Knoop de zak dicht en laat een kwartiertje afkoelen.
Na een kwartier haal je de paprika's uit de zak en kun je het vel eenvoudig met je vingers verwijderen. Haal ook de pitjes uit de paprika en snij in reepjes.
Mix de aardappels, paprika en pesto door elkaar en je hebt een heerlijke verse aardappelsalade!