Een heerlijk, gezond bijgerecht om bij gegrild vlees te serveren. Anders dan anders en makkelijk te maken.
Je hebt voor dit recept geen barbecue nodig, het liefst wel een staafmixer of keukenmachine.
Ingrediënten
500 gram broccoli
80 gram gezouten pecannoten
15 gram verse koriander
1 limoen
100 gram couscous
2 theelepel kaneel
4 eetlepel olijfolie
80 gram rode of witte druiven
Bereiding
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. 100 Gram lijkt weinig voor 4 personen, maar is genoeg omdat je de couscous aanvult met broccoli.
Maal de broccoli (in meerdere porties) fijn in het ‘hakbakje’ van de staafmixer. Het moet ongeveer even fijn worden als de couscous, dus even goed doormalen. Doe de brocolli in een kom. Snij de druiven door de helft en doe deze bij de brocolli.
Combineer de olijfolie, kaneel, limoenrasp, 3/4 van de pecannoten en de helft van de koriander in het hakbakje van de staafmixer en maal fijn. Het lijkt dan op een soort pesto.
Tip: Je hoeft het bakje van de staafmixer niet eerst af te wassen. Geeft niks als er nog een restje broccoli in zit.
Meng de broccoli, couscous, druiven en de pesto door elkaar. Garneer met de rest van de koriander, de noten en partjes limoen.