Deze maiskolven met salsa zijn verrassend lekker. Het zoete van de mais combineert perfect met de zoute kaas en de pittige, maar tegelijk frisse salsa. Tip! Ze zijn heel geschikt om voor grotere groepen te maken. Maak je veel verschillende gerechten? Dan is een halve maiskolf per persoon vaak al genoeg.
Snijd de paprika's, jalapeño pepers en de lente-uitjes in kleine stukjes. Hak de koriander fijn.
Maak de salsa door de olijfolie, limoensap, jalapeño pepers, paprika's, koriander en lente-uien te mengen.
Mais
Bereid je BBQ voor op hoge warmte, met een direct en indirect gedeelte.
Verderwijder de bladeren en draden van de maiskolven. Smeer ze daarna in met de gesmolten boter.
Leg de maiskolven 8-10 minuten op het indirecte gedeelte van je BBQ (met gesloten deksel), totdat ze goud-geel zijn.
Leg ze voor de mooie gegrilde kleur direct boven de hete kolen, en sluit weer de deksel. Draai ze om de 3-5 minuten een kwartslag, zodat ze aan elke kant een mooie kleur krijgen.
Haal de maiskolven van de BBQ af en breng ze op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Serveren
Serveer de maskolven met een flinke schep salsa en de geraspte kaas.