Bereid de BBQ voor op directe en indirecte hoge warmte. Doe de cider, uien en braadworsten in een grote aluminium schaal, of geschikte braadslee (bijv. IKEA braadslee). Plaats de schaal boven de kolen en sluit de deksel zodat de worsten gaat smoren. Doe dit voor 10 minuten en keer ze een keer. Hierna nog een keer de deksel sluiten voor 10 minuten. De worst heeft daarna een gelijkmatige kleur.
Haal de worsten uit de schaal, en houdt even apart. Laat de cider uit de schaal lopen, deze heb je niet meer nodig. Zet de uien in de schaal terug op de kolen, samen gemengd met de suiker. Laat het geheel zo'n 15 minuten karameliseren met gesloten deksel.
Vervang de uien met de worsten. Leg ernaast op het indirecte gedeelte het Turks brood en sluit de deksel. Laat de worsten op beide zijden voor 4 minuten grillen boven de kolen, zodat ze een mooie kleur krijgen. Door het smoren zijn ze al gaar, dus als ze er mooi uitzien ben je klaar!
Roer in de tussentijd de honing en 2 mosterd soorten door elkaar in een schaaltje. Bewaar deze op kamer temperatuur tot het serveren.
Snijd het Turks brood in 6 stukken en snijd deze open. Bestrijk ze van binnen met de gemaakte mosterd, leg een van de worsten erin samen met een paar schijfjes appel.