Verwarm het appelsap en smelt er de honing in, bijvoorbeeld in een pannetje.
Doe er de whisky, tijm, laurier en rozemarijn bij een laat afkoelen.
De eerste truc om de ribben mals te bereiden is het vel te verwijderen. Dit zit aan de minst vlezige kant van de ribben. Je verwijdert het vel door aan de bovenkant een mes tussen het vlees en vel te zetten en voorzichtig los te trekken. Trek met keukenpapier het vel er verder vanaf. Leg de ribben 12 uur in de marinade. Hou wat marinade opzij om tijdens het BBQ-en extra in te smeren.
De tweede truc om ze mals te krijgen is om ze langzaam te laten garen. Bereid de BBQ voor met een indirect gedeelte op 100 graden. Voeg een blok rookhout toe aan de kolen. Wij hebben een bak water om het vochtniveau in de BBQ op pijl te houden en een bakje met whisky voor geur en smaak toegevoegd. Leg eventueel nog de verse kruiden op het indirecte vlak van de BBQ of in de bak water.
Leg de ribben op het rooster op het indirecte gedeelte. Wij gebruiken een rooster van een braadslee om ze rechtop te zetten.
Laat de ribbetjes 5 uur bakken, Smeer ze elk half uur in met de marinade om ze een volle smaak te geven. Ze zijn klaar als het vlees zich zo'n 2 centimeter terugtrekt van het bot.