De fatty is een soort gehaktbrood van de BBQ. Met de fatty kun je enorm veel variëren. Zo kun je zelf de vulling bepalen of met de kruiden voor je gehakt spelen. Voor deze fatty hebben wij gekozen voor een vulling van ui, jalapeño, mozzarella en bieslook.
Weef voor 1 fatty een mat van het ontbijtspek van circa 30 x 30 cm groot.
Kneed het gehakt en voeg het zout, peper en cayennepeper toe.
Leg het gehakt op de ontbijtspek mak en verdeel het. Zorg ervoor dat je ongeveer nog 2 cm rondom vrijhoudt.
Snijd de uien, jalapeño's, mozzarella en bieslook en leg dat in het midden van het gehakt.
Vouw het ontbijtspek naar binnen zodat deze het gehakt volledig insluit. Laat voor een stevig resultaat de fatty een paar uur opstijven in de koelkast.
Stook de rookoven bbq op zodat er een temperatuur van ongeveer 120 graden ontstaat. Leg het rookhout en de waterschaal erop en tenslotte de fatty. Kerntemperatuurmeter erin en rustig wachten tot de 70 graden is bereikt. Af en toe rookhout toevoegen.