Dit is een heel eenvoudig maar zeer smaakvol gerecht om zelf kipfilet te roken op de BBQ. Bijkomend voordeel is dat je zelf eindeloos kan variëren en experimenteren met ingrediënten.
Verwarm je BBQ, zorg dat je op indirecte hitte kan roken. De temperatuur moet ongeveer 140 - 145 graden zijn. Zet eventueel al je rookhout in de week.
Snij de kipfilets open, rasp de kaas en snij de augurken in dunne plakjes.
Smeer de binnenkant van de kipfilets in met de mosterd. Leg de plakjes augurk erin en strooi de kaas erop.
Vouw de kipfilets dicht, leg de plakken rondom erop en bind de vast met een paar stukjes rolladetouw.
Wanneer de BBQ op de juiste temperatuur is leg je de filets op indirecte hitte en bestrooi je de kolen met het rookhout. Deksel erop en wachten maar. Eventueel tussentijds nog wat rookhout toevoegen. Zodra de kerntemperatuur 74 graden is zijn de kipfilets klaar.