Je hebt manneneten en je hebt manneneten. Picanha van het spit valt in die laatste categorie. Een van de mooiste stukken vlees die ik ken op stoere manier bereid.
Zorg dat de picanha op kamertemperatuur is. Snijd hem in brede repen van zo'n 5 cm.
Smeer de repen picanha in met de olie en het zout.
Vouw een reep picanha zo zodat het vet rondom aan de buitenkant zit. Steek nu het spit door het vet, via het vlees, door het vet aan de andere kant.
Herhaal bovenstaande stap totdat al het vlees op het spit zit.
Bereid de barbecue voor op direct grillen. Leg de hete kolen (+/- 180 graden) in het midden zodat het vlees er direct boven komt te hangen. Bevestig het braadspit en zet deze aan.
Doe het deksel op je bbq en laat het vlees rustig garen. Controleer na +/- 45 minuten de kerntemperatuur.
Als het vlees 52 tot 54 graden is is deze klaar. Haal het spit van de barbecue en laat even rusten. Het vlees kun je direct vanaf het spit snijden of los. Probeer het in zo dun mogelijke plakken te snijden, tegen de draad van het vlees in. Serveer met nog wat extra zeezout.