De eerste keer dat we een Philly Cheese Steak hebben gemaakt. En wat een gruwelijk lekkere sandwich is dit zeg. Alle verhalen die ik eerder heb gehoord zijn waar. De smaak, de bite de combinatie van broodje, ui, knoflook en natuurlijk ribeye met kaas.
Snij de uien in ringen, doe een beetje boter in een pan en gaar de uien op een laag vuur. Doe er wat zout overheen. Als de uien bruin beginnen te worden voeg je suiker toe. Bij elkaar duurt dit zo'n 20 minuten totdat de uien lekker gekarameliseerd zijn.
Smelt de roomboter en voeg het teentje knoflook geperst erbij zodat je een lekkere knoflook boter krijgt.
Ik heb de ribeye eerst ingevroren en daarna met een snijmachine in dunne plakjes gesneden. Heb je geen machine, dit kan ook prima met een goed scherp mes.
Stook de barbecue op naar zon 200 graden. Als het lekker warm zet zet ik een ijzeren pan of skillet boven de kolen en smelt wat boter erin.
Zodra de boter goed heet is doe de ribeye in de pan en grill het vlees. In de tussentijd snij je de Philly Buns door en smeer je beide kanten in met de knoflook boter.
Als het vlees gebakken is voeg je de uien toe en bak je deze kort mee. Maak er 2 stroken van (link en rechts in de pan. Op iedere strook leg je 3 plakken kaas. Zet de pan van de kolen en doe het deksel van je barbecue dicht.
Na een minuut begint de kaas te smelten, leg dan de buns even kort op de boterzijde direct op boven de kolen om ze kort te grillen. Let op dit gaat hard.
Haal alles van het vuur zodra de kaas gesmolten is. Smeer de mayonaise op beide zijde van de buns en smeer uit. Leg nu op de onderkant een strook vlees, met kaas en ui en klaar is je Philly Cheese Steak.