Persoonlijk vind ik deze spareribs de lekkerste die ik tot nu toe heb geproefd: spareribs 2-2-2. Een iets andere methode dan de algemeen gehanteerde 3-2-1 verhouding.
Verwijder van de bot zeide het vliesje wat op de sparerib zit, doe dit voorzichtig door een mesjes tussen het bot en het vliesje te steken en het omhoog te wrikken. Als je een begin hebt pak je dit vast met een stukje keukenpapier waarmee je veel grip krijgt, trek het vlies er vanaf.
Wrijf de ribs aan alle kanten in met de rub. Wij hebben gekozen voor een pittige variant maar daar ben je geheel vrij in natuurlijk.
Stook de barbecue op voor indirect grillen op 110 graden. Als de temperatuur is bereikt leg je het rookhout op de kolen. Vervolgens de ribs op de indirecte kant en de klep van je bbq dicht.
Rook de spareribs voor 2 uur op 110 graden. Spray de ribs ieder half uur in met de appelsap/Jack Daniels. Wij gebruiken een plantenspuit daarvoor.
Na 2 uur leg je de spareribs op een stuk aluminium folie, spray er nog wat sap overheen en pak ze helemaal in. Je kunt de ribs op elkaar leggen. Leg het pakket terug op de bbq, nog steeds indirect. Zorg dat het de bot zeide naar beneden legt, dit voorkomt dat ze aanbakken.
Na 2 uur haal je het pakket van de bbq en stook je hem op tot +/- 190 graden. Haal de ribs uit de folie (heet!) en smeer de vet kant in met de barbecuesaus naar keuze. Nu gril je ze af op de vet kant direct boven de kolen zodat de saus lekker inbakt. Dit hoeft niet te lang.