Deze zoet - zure 'candied jalapenos' zijn heerlijk bij verschillende gerechten zoals pulled pork, brisket, picanha of op een broodje hamburger. Ze zijn snel en eenvoudig te maken en naar smaak pittiger of zoeter te maken.
Was de jalapeño's goed. Snijd het steeltje eraf en daarna in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Je kunt ervoor kiezen om de zaadjes er vooraf uit te halen als je ze minder pittig wilt hebben.
Doe de azijn, water en suiker in een pan en verwarm het. Roer goed zodat de suiker volledig oplost.
Zodra de vloeistof kookt voeg je de jalapeño's toe. PAS OP: dit kan spetteren en een pittige geur afgeven. Goed ventileren is aangeraden.
Kook de pepers zo'n 5 minuten mee, langer kan voor een mildere smaak. Doe de pepers eerst in een schone weckpot. Vul zodra de jalapeño's erin zitten de pot af met de vloeistof zodat alle pepers onder water staan. Laat afkoelen en zet de weckpot in de koelkast. Wacht minstens 7 dagen voordat je gaat eten, dan zijn ze op z'n lekkerst.