250gramwatermeloen vruchtvleesontpit, stukken van 1 - 2 cm
1/4komkommer
1/2handjeverse muntblaadjes
1/4theelepelgrof zeezout
Thaise garnalen
1handkorianderblaadjes
1/2handjeverse muntblaadjes
3tenen knoflookgepeld
2eetlepelsgembergrof gehakt
2eetlepelswitte wijn azijn
2eetlepelsolijfolie
2eetlepelssuiker
1theelepelThaise rode currypasta
1/4theelepelgrof zeezout
400gramgarnalen
Instructies
Frisse salsa
Meng sjalotten, azijn, 1 theelepel suiker en de Jalapeño pepers in een kom. Voeg watermeloen, komkommer, munt en 1/4 theelepel zout toe en meng alles zorgvuldig. Zet afgedekt in de koelkast.
Thaise garnalen
Verwerk voor de marinade de koriander, munt, knoflook, gember, 2 eetlepels witte wijn azijn, olie, suiker currypasta en 1/4 theelepel zeezout met een staafmixer tot een grove puree.
Doe de marinade in een middelgrote kom, voeg de garnalen toe zodat het goed mengt. Bedek de kom (of gebruik een marinade bakje) en koel het voor 30 min. In plaats van een kom kun je een marinade bak gebruiken, indien je deze hebt. Wentel het geheel halverwege een keer.
Bereid de BBQ voor op directe hoge warmte. Haal de garnalen uit de marinade (deze wordt niet meer gebruikt) en steek ze op de spiesen. Gril de spiesen boven direct hoge warmte 3-5min. met gesloten deksel, tot de garnalen van buiten stevig en lichtbruin zijn. Keer ze een keer. Serveer samen met de salsa.