Thaise garnalen met frisse salsa

Zo smaakt de zomer! Heerlijke gekruide garnalen met een verfrissende salsa. De watermeloen, komkommer salsa met deze iet wat pittige Thaise garnalen is een geweldige combinatie. Leuk als voorgerecht of maak er een grotere portie van en serveer het als hoofdgerecht.

Thaise garnalen met salsa

Thaise garnalen met frisse salsa

Zo smaakt de zomer! Heerlijke gekruide garnalen met een verfrissende salsa.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken BBQ, Thais
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

Frisse salsa

  • 2 eetlepels sjalotten
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels fijngehakte jalapeño peper
  • 250 gram watermeloen vruchtvlees ontpit, stukken van 1 - 2 cm
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 handje verse muntblaadjes
  • 1/4 theelepel grof zeezout

Thaise garnalen

  • 1 hand korianderblaadjes
  • 1/2 handje verse muntblaadjes
  • 3 tenen knoflook gepeld
  • 2 eetlepels gember grof gehakt
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel Thaise rode currypasta
  • 1/4 theelepel grof zeezout
  • 400 gram garnalen

Instructies
 

Frisse salsa

  • Meng sjalotten, azijn, 1 theelepel suiker en de Jalapeño pepers in een kom. Voeg watermeloen, komkommer, munt en 1/4 theelepel zout toe en meng alles zorgvuldig. Zet afgedekt in de koelkast.

Thaise garnalen

  • Verwerk voor de marinade de koriander, munt, knoflook, gember, 2 eetlepels witte wijn azijn, olie, suiker currypasta en 1/4 theelepel zeezout met een staafmixer tot een grove puree.
  • Doe de marinade in een middelgrote kom, voeg de garnalen toe zodat het goed mengt. Bedek de kom (of gebruik een marinade bakje) en koel het voor 30 min. In plaats van een kom kun je een marinade bak gebruiken, indien je deze hebt. Wentel het geheel halverwege een keer.
  • Bereid de BBQ voor op directe hoge warmte. Haal de garnalen uit de marinade (deze wordt niet meer gebruikt) en steek ze op de spiesen. Gril de spiesen boven direct hoge warmte 3-5min. met gesloten deksel, tot de garnalen van buiten stevig en lichtbruin zijn. Keer ze een keer. Serveer samen met de salsa.
Trefwoord garnalen, salsa, watermeloen

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN:

2021-01-17T09:15:08+00:006 augustus 2016|Vis en Zeevruchten|
Ga naar de bovenkant