Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Beercan Chicken
Beercan chicken ofwel kip op een blik bier. Door de warmte van de barbecue verdampt het bier en stoomt het de kip van binnenuit. De kip gril je indirect op je BBQ, je hebt wel een exemplaar nodig met een deksel.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
BBQ
Porties
4
personen
Equipment
Blik bier of kiphouder
rookhout
Ingrediënten
25
gram
paprikapoeder
3
theelepels
knoflookpoeder
50
gram
bruine suiker
4
eetlepels
grof zeezout
3
eetlepels
zwarte peper
3
theelepels
uienpoeder
1,5
theelepels
cayenne poeder
1
blik bier
1
kip
3
theelepels
barbecuekruiden
Instructies
Maak het kruidenmengsel klaar met: suiker, paprikapoeder, peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper.
Zet het rookhout in water en laat dat minimaal 30 minuten weken. (mag ook in bier/wijn)
Prepareer de barbecue voor indirect grillen. Zet een lekbakje op de plek waar de kip boven komt te staan.
Spoel de kip goed schoon van binnen en van buiten, dep de kip goed droog en wrijf de barbecue kruiden aan de binnenkant van de kip.
Wrijf de kip goed in met ongeveer 3 eetlepels van de kruidenmix, je hebt nog wat mix nodig om in het bierblik te stoppen.
Zodra de BBQ op temperatuur is zet je de kip erin en sluit je het deksel. De kip is gaar bij het bereiken van de kerntemperatuur van 82 graden.
Het bierblik of het GBS systeem is heet, pas dus op als je deze van de barbecue haalt.
Trefwoord
bier, kip