Met burnt ends van buikspek heb je een heerlijk fingerfood gerecht tijdens je barbecue. Het is makkelijk te maken al duurt het wel zo'n 5 uur bij elkaar.
Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 3cm. Bestrooi de blokjes rijkelijk met de bbq rub. Hiermee kun je lekker experimenteren wat je lekker vindt.
Stook je barbecue op voor indirect grillen op 120 graden. Week je rookhout bij gebruik van snippers op een houtskool barbecue. Zorg dat je genoeg hout hebt voor 2 uur roken. Zodra de barbecue op temperatuur is leg je de blokjes buikspek erop. Klein beetje ruimte er tussen laten. Rook de spek voor 2 uur.
Na 2 uur haal je de burnt ends van de barbecue en leg je ze in de aluminium schaal. Verdeel de blokjes roomboter er tussen en bestrooi ze met de basterd suiker. Tenslotte giet je de agave siroop er tussen. Dek de schaal af met aluminium folie en plaats deze terug op de barbecue.
Laat de burnt ends nog eens 2,5 uur garen. Als ze klaar zijn haal je de schaal eraf en doe je de stukken vlees in de andere schaal zonder het vocht. Meng ze nu met de barbecue saus en leg ze los op het rooster terug voor 5 a 10 minuten zodat ze een beetje opdrogen maar een mooie glans krijgen. Klaar om te serveren!