Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kreeft met kruidenboter
Een heerlijk gerecht voor een ‘seafood’ barbecue: gegrilde kreeft met kruidenboter. We hebben voor dit gerecht levende kreeft gekocht en deze gehalveerd.
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
BBQ
Porties
4
personen
Ingredients
2
kreeften
(500 - 600 gram per stuk)
100
gram
ongezouten roomboter
3
eetlepels
peterselie
3
eetlepels
bieslook
2
tenen
knoflook geperst
sap van een halve citroen
Instructions
Halveer de kreeften, bekijk onze video hoe je dit kan doen
Maak de kreeft schoon door zijn maag en darm eruit te halen
Verwarm in een pannetje op laag vuur de boter
Zodra de boter is gesmolten meng je de peterselie, bieslook, knoflook en citroensap er doorheen
Leg de kreeft eerst met de vleeskant naar beneden op directe warmte, grill ze maximaal 2 minuten en draai ze om
Verplaats de schalen naar indirecte warmte, leg de scharen op de barbecue op directe warmte
Smeer de boter over de kreeften, herhaal die om de minuut. In de tussentijd doe je het deksel van je BBQ dicht
Na 6 - 7 minuten is de kreeft gaar
Trefwoord
kreeft