Ingelegde rode uien zijn werkelijk waar goddelijk. Deze smaakbommetjes zijn supermakkelijk te maken en geven bijna elk gerecht een onweerstaanbare zoetzure touch. Binnen mijn vrienden groep zijn ze niet meer weg te denken wanneer we een broodje pulled pork, beef of cajun chicken eten. Perfect voor bij al je barbecuecreaties!
Pel de rode uien en snijd ze in zo dun mogelijke ringen. Hoe dunner, hoe sneller ze de smaken opnemen. Een mandoline is hier ideaal voor, maar met een scherp mes kom je ook een heel eind.
Leg de uien in een vergiet en giet het gekookte water vervolgs overheen. Laat even uitlekken.
Meng in een maatbeker de azijn, suiker en het zout. Roer goed totdat de suiker en het zout zijn opgelost.
Doe de helft van de gesneden uien in een schone pot. Voeg de helft van de rode peper en de knoflook toe. Vul af met de andere helft van de uien en dan weer rode peper en knoflook. Giet het inlegvocht eroverheen zodat de uien helemaal onderstaan. Sluit de pot af.
Sluit de pot af en laat de uien minimaal een uur marineren op kamertemperatuur. Nog beter? Zet ze een paar uur of een hele nacht in de koelkast. Hoe langer ze staan, hoe zachter en smaakvoller ze worden.