Super simpel, klassiek en daarom erg lekker. We gaan speklapjes marineren in een zoet pittige marinade. Deze worden daarna boven een hete bbq goed knapperig gegrild.
Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing de azijn, tomatenpuree en pers de knoflook erin. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus. Laat de speklappen minstens een half uur in de marinade (gebruik eventueel een marinade bakje) liggen, zodat de marinade goed in kan trekken. We streven er zelf naar om ze een dag van te voren al in de marinade te leggen.
Bereid de BBQ voor op directe hoge warmte. Streef temperatuur is 180 - 200 graden. Rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Sluit hierbij de deksel. Dit voorkomt ook dat het spek vlam vat, wat anders gebeurd door weglekkend vet uit de speklapjes.
Je kunt er voor kiezen om tijdens het grillen nog wat marinade over de speklapjes te smeren. Op deze manier krijgen ze nog wat lekker karamelliseren.