Super simpel, klassiek en daarom erg lekker. We gaan speklapjes marineren in een zoet pittige marinade. Deze worden daarna boven een hete bbq goed knapperig gegrild. Deze speklapjes in zoet pittige marinade zijn klaar in een handomdraai en oh zo lekker! Binnen een half uur staan ze op tafel en kun je aanvallen.

Speklapjes in zoet pittige marinade
Super simpel, klassiek en daarom erg lekker. We gaan speklapjes marineren in een zoet pittige marinade. Deze worden daarna boven een hete bbq goed knapperig gegrild.
Ingrediënten
- 4 speklapjes
- 2 tenen knoflook
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tabasco
- 3 eetlepels honing
- 1 blikje tomatenpuree
Instructies
- Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing de azijn, tomatenpuree en pers de knoflook erin. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus. Laat de speklappen minstens een half uur in de marinade (gebruik eventueel een marinade bakje) liggen, zodat de marinade goed in kan trekken.
- Bereid de BBQ voor op directe hoge warmte. Rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Sluit hierbij de deksel. Dit voorkomt ook dat het spek vlam vat, wat anders gebeurd door weglekkend vet uit de speklapjes.