Speklapjes in zoet pittige marinade

Super simpel, klassiek en daarom erg lekker. We gaan speklapjes marineren in een zoet pittige marinade. Deze worden daarna boven een hete bbq goed knapperig gegrild. Deze speklapjes in zoet pittige marinade zijn klaar in een handomdraai en oh zo lekker! Binnen een half uur staan ze op tafel en kun je aanvallen.

speklapjes in pittige marinade

Speklapjes in zoet pittige marinade

Super simpel, klassiek en daarom erg lekker. We gaan speklapjes marineren in een zoet pittige marinade. Deze worden daarna boven een hete bbq goed knapperig gegrild.
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 speklapjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tabasco
  • 3 eetlepels honing
  • 1 blikje tomatenpuree

Instructies
 

  • Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing de azijn, tomatenpuree en pers de knoflook erin. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus. Laat de speklappen minstens een half uur in de marinade (gebruik eventueel een marinade bakje) liggen, zodat de marinade goed in kan trekken.
  • Bereid de BBQ voor op directe hoge warmte. Rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Sluit hierbij de deksel. Dit voorkomt ook dat het spek vlam vat, wat anders gebeurd door weglekkend vet uit de speklapjes.
Trefwoord marineren, speklap, varken

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN:

2021-03-25T16:35:30+00:007 augustus 2016|Varken|
Ga naar de bovenkant