Deze BBQ snack is de hit van 2022: De Shotgun Shell. Een heerlijke gevulde cannelloni, omwikkeld met spek en gelakt in bbq saus. Om je vingers bij af te likken!
Meng in een kom het gehakt met de BBQ kruiden, de eieren en de kaas goed door elkaar. De kruiden kun je naar gelang smaak meer of minder toevoegen.
Pak een cannelloni en stop in het midden 1 bolletje mozzarella, stop daarna aan beide kanten de cannelloni vol met het gehakt mengsel. Vul alle cannelloni op deze manier.
Wikkel om iedere cannelloni een reep spek. Heb je kleinere stukjes gebruik er dan 2 zodat om heel de cannelloni spek zit. Zorg er wel voor dat je niet teveel overlap krijgt, snij teveel eventueel af.
Vervolgens gebruik je nog wat rub om de het spek ook lekker op smaak te brengen.
Je BBQ is klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 120 graden. Leg de Shotgun Shells erop en start eerst met roken. Je rookt de shells ongeveer 15 minuten, daarna breng je een eerste laagje BBQ saus aan. Dit doe je de komende 30 minuten nog 2 - 3 keer zodat je een mooi glazuur krijgt. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur zijn ze gaar.
Stook de BBQ wat hoger op tot 160 graden. Nu grill je de Shotgun Shells nog even af om een mooi krokant laagje te krijgen. Eet smakelijk!