Dit is de BBQ Borrelhap van het jaar: Shotgun Shells. Gruwelijk lekker, makkelijk te maken en hij is er in vele varianten. Met deze hap scoor je bij iedereen punten, de combinatie van gehakt, pasta, kaas, spek en saus zorgt echt voor een smaaksensatie.
Hoe maak je Shotgun Shells?
In het midden van de cannelloni stop je een bolletje mozzarella. Daarna vullen we de Shotgun Shells aan weerzijde van de mozzarella met het rundergehakt dat we eerst goed kruiden, mengen met de geraspte kaas en de eieren. Tenslotte wikkel je de spek er omheen waar je ook nog wat van de bbq rub overheen strooit. Dan gaan we beginnen met het roken van de shotgun shells. Leg de cannelloni’s op indirecte hitte op de barbecue bij ongeveer 120 graden. Lak ze na 15 minuten in met de barbecue saus en herhaal dit gedurende 30 minuten nog 2 – 3 keer. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur zijn de Shells gaar. Tenslotte stook je de barbecue op tot 160 graden en grill je de shells even af zodat je een mooie korkante korst krijgt.
Hoe lang moeten Shotgun Shells roken?
Hou er rekening mee dat je ongeveer 1 tot 1,5 uur bezig bent met het roken van de Shotgun Shells. De pasta moet goed garen. Normaal gesproken kook je de pasta, maar in dit gerecht gebeurt dat door het vocht wat in het gehakt, de spek en de barbecue saus zit. Maar geloof me, het is de moeite waard.
Verschillende varianten van Shotgun Shells
Zoek je een lekkere variatie van dit gerecht? Kijk dan ook eens op deze variant van Turn don’t Burn of deze van BBQ Experience center.
Benodigdheden:
Shotgun Shells
Equipment
- rookhout
- Kwast
Ingrediënten
- 1 doos cannelloni
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram ontbijtspek lange, rechte stukken
- 1 zakje mozzarella bolletjes (klein)
- 75 gram geraspte jonge kaas
- 2 eieren
- BBQ rub naar keuze
- BBQ saus naar keuze
Instructies
- Meng in een kom het gehakt met de BBQ kruiden, de eieren en de kaas goed door elkaar. De kruiden kun je naar gelang smaak meer of minder toevoegen.
- Pak een cannelloni en stop in het midden 1 bolletje mozzarella, stop daarna aan beide kanten de cannelloni vol met het gehakt mengsel. Vul alle cannelloni op deze manier.
- Wikkel om iedere cannelloni een reep spek. Heb je kleinere stukjes gebruik er dan 2 zodat om heel de cannelloni spek zit. Zorg er wel voor dat je niet teveel overlap krijgt, snij teveel eventueel af.
- Vervolgens gebruik je nog wat rub om de het spek ook lekker op smaak te brengen.
- Je BBQ is klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 120 graden. Leg de Shotgun Shells erop en start eerst met roken. Je rookt de shells ongeveer 15 minuten, daarna breng je een eerste laagje BBQ saus aan. Dit doe je de komende 30 minuten nog 2 - 3 keer zodat je een mooi glazuur krijgt. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur zijn ze gaar.
- Stook de BBQ wat hoger op tot 160 graden. Nu grill je de Shotgun Shells nog even af om een mooi krokant laagje te krijgen. Eet smakelijk!
BBQ Rockstars maakt gebruik van affiliate links in onze recepten en blogs. Hiermee brengen wij producten onder de aandacht die wij goed vinden en, wanneer je via onze website een product bij de betreffende partner koopt, een kleine vergoeding krijgen. Hierdoor kunnen wij BBQ Rockstars onderhouden. We werken uitsluitend samen met betrouwbare partners zoals: Bol.com, Coolblue.nl, Bbqexperiencecenter.nl, Weber.com en Welkoop.nl.