Dit is de BBQ Borrelhap van het jaar: Shotgun Shells. Gruwelijk lekker, makkelijk te maken en hij is er in vele varianten. Met deze hap scoor je bij iedereen punten, de combinatie van gehakt, pasta, kaas, spek en saus zorgt echt voor een smaaksensatie.

Hoe maak je Shotgun Shells?

In het midden van de cannelloni stop je een bolletje mozzarella. Daarna vullen we de Shotgun Shells aan weerzijde van de mozzarella met het rundergehakt dat we eerst goed kruiden, mengen met de geraspte kaas en de eieren. Tenslotte wikkel je de spek er omheen waar je ook nog wat van de bbq rub overheen strooit. Dan gaan we beginnen met het roken van de shotgun shells. Leg de cannelloni’s op indirecte hitte op de barbecue bij ongeveer 120 graden. Lak ze na 15 minuten in met de barbecue saus en herhaal dit gedurende 30 minuten nog 2 – 3 keer. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur zijn de Shells gaar. Tenslotte stook je de barbecue op tot 160 graden en grill je de shells even af zodat je een mooie korkante korst krijgt.

Hoe lang moeten Shotgun Shells roken?

Hou er rekening mee dat je ongeveer 1 tot 1,5 uur bezig bent met het roken van de Shotgun Shells. De pasta moet goed garen. Normaal gesproken kook je de pasta, maar in dit gerecht gebeurt dat door het vocht wat in het gehakt, de spek en de barbecue saus zit. Maar geloof me, het is de moeite waard.

Verschillende varianten van Shotgun Shells

Zoek je een lekkere variatie van dit gerecht? Kijk dan ook eens op deze variant van Turn don’t Burn  of deze van BBQ Experience center.

In dit recept is o.a. gebruikt:

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand de laatste recepten, tips en aanbiedingen.

    shotgun shells

    Shotgun Shells

    Deze BBQ snack is de hit van 2022: De Shotgun Shell. Een heerlijke gevulde cannelloni, omwikkeld met spek en gelakt in bbq saus. Om je vingers bij af te likken!
    Voorbereidingstijd 1 uur
    Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
    Totale tijd 2 uur 30 minuten
    Gang Tussendoortje
    Keuken Amerikaans, BBQ
    Porties 15 stuks

    Equipment

    • rookhout
    • Kwast

    Ingrediënten
      

    • 1 doos cannelloni
    • 500 gram rundergehakt
    • 300 gram ontbijtspek lange, rechte stukken
    • 1 zakje mozzarella bolletjes (klein)
    • 75 gram geraspte jonge kaas
    • 2 eieren
    • BBQ rub naar keuze
    • BBQ saus naar keuze

    Instructies
     

    • Meng in een kom het gehakt met de BBQ kruiden, de eieren en de kaas goed door elkaar. De kruiden kun je naar gelang smaak meer of minder toevoegen.
    • Pak een cannelloni en stop in het midden 1 bolletje mozzarella, stop daarna aan beide kanten de cannelloni vol met het gehakt mengsel. Vul alle cannelloni op deze manier.
    • Wikkel om iedere cannelloni een reep spek. Heb je kleinere stukjes gebruik er dan 2 zodat om heel de cannelloni spek zit. Zorg er wel voor dat je niet teveel overlap krijgt, snij teveel eventueel af.
    • Vervolgens gebruik je nog wat rub om de het spek ook lekker op smaak te brengen.
    • Je BBQ is klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 120 graden. Leg de Shotgun Shells erop en start eerst met roken. Je rookt de shells ongeveer 15 minuten, daarna breng je een eerste laagje BBQ saus aan. Dit doe je de komende 30 minuten nog 2 - 3 keer zodat je een mooi glazuur krijgt. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur zijn ze gaar.
    • Stook de BBQ wat hoger op tot 160 graden. Nu grill je de Shotgun Shells nog even af om een mooi krokant laagje te krijgen. Eet smakelijk!
    Trefwoord bacon, cannelloni

    ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: