Rendang van de BBQ is een heerlijke variant op dit klassieke Indonesische gerecht. De fantastische smaken van de verschillende kruiden komen samen met de grill en rook smaken van je barebcue.
Meng met behulp van een vijzel of keukenmachine de ingrediƫnten voor de kruidenpasta fijn. Dit kun je al een dag van te voren doen, komen de smaken nog beter tot hun recht.
Grill de rblappen kort op directe hitte. Ongeveer op 200 graden, 2 minuten per kant. Snij daarna de lappen in blokjes van 3 cm.
Koel de barbecue terug tot 120 graden en plaats de Dutch Oven erop. Zorg dat de pan warm is, voeg de olijfolie toe en bak de kruidenpasta kort, ongeveer 5 minuten.
Voeg het rundvlees toe, meng goed door elkaar. Daarna voeg je de sereh, laurierblaadjes en kaneelstokje toe en giet je 400ml kokosmelk erbij. Rook nu het gerecht kort, ongeveer 1 uur. Barbecue dicht, geen deksel op de pan.
Na 1 uur sluit je de pan af, laat het gerecht nog een uur garen. Controleer daarna of er nog voldoende kokosmelk in de pan zit. Eventueel giet je wat bij. Gaar nog eens voor 2 uur, controleer af en toe of je voldoende vocht in je pan hebt zitten en vul aan indien nodig.
Na +/- 4 uur kan het vlees boter mals zijn. Als dat niet het geval is nog even langer garen. Als het vlees letterlijk uit elkaar valt is het klaar. Wij kozen ervoor om het vees fijn te pullen maar je kunt het ook zo eten, heerlijk met rijst en wat van de kokossaus.