Als je een vleesliefhebber bent, is de kans groot dat je de term bavette al eens bent tegengekomen. Maar wat is een bavette precies? Deze smaakvolle en veelzijdige steak wint steeds meer aan populariteit, zowel in restaurants als bij thuiskoks. In dit recept ontdek je alles over de oorsprong, smaak, bereiding en waarom bavette een plek verdient op jouw bord.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen een half uur voordat je gaat grillen.
Eventueel kun je de stukjes overtollig vet en vlies van de Bavette snijden.
Stook de barbecue op tot 180 - 200 graden en zorg dat je direct kan grillen. Grill de bavette kort zodat je aan beide kanten een mooie ruit krijgt. Duurt ongeveer 2 minuten.
Haal de bavette eraf en prepareer je barbecue voor indirecte hitte. Leg er een stukje rookhout (kers) op en leg de bavette terug. We roken hem nu kort tot een kerntemperatuur van 48 - 49 graden. Deze kun je meten door er een kerntemperatuur meter in te steken.
Snij in de tussentijd de peterselie, knoflook en peper heel fijn. Meng deze met de olijfolie en witte wijnazijn tot een lekkere olie.
Als de kerntemperatuur is bereikt (wat langer als je hem medium of rare wilt hebben) haal je de bavette van de barbecue en leg je het onder een stuk folie. Zorg dat de hitte wat kan ontsnappen en laat het vlees 5 - 10 minuten rusten. Snij het vlees aan op de draad en serveer met de olie.