Stel je een sappige, gerookte hotdog voor, omhuld in een warm, zacht broodje, met een verleidelijke geur die de lucht vult. Bij elke hap, voel je de pittige sensatie van hartige chili, rijk van smaak en gemaakt met sappig gehakt en een heerlijke mix van kruiden, die over de hotdog stroomt als een smaakvolle vulkaanuitbarsting.
Verwarm je barbecue voor tot 120, zorg dat je indirect kunt koken.
Verwarm de Dutch Oven +/- 30 minuten voor.
Voeg het gehakt en daarna alle andere ingrediƫnten (behalve het bier)voor de chilisaus toe. Roer het geheel goed door. Daarna leg je wat rookhout op de kolen en sluit je de bbq. Rook de saus de komende 2 uur, roer ieder half uur zodat all het gehakt wat rook smaakt gaat krijgen. Je zult merken dat na ongeveer 2 uur de saus 'vloeibaar' gaat worden.
Voeg wat van het bier toe en blijf roeren. In de tussentijd leg je de hotdogs erbij. Ook deze indirect. Het is een beetje afhankelijk welke hotdogs je hebt gekozen. In dit recept hebben wat wat dikkere, stevige worsten die wat langer nodig hebben.
Nog eens 1,5 en je saus en worsten zijn klaar voor gebruik. Nu gaan we de broodjes maken. Bak je broodjes eventueel vooraf en en laat een beetje afkoelen. Snij ze aan de bovenkant in maar niet te diep, je wilt ze niet door snijden. Leg er een worst in en overgiet de worst rijkelijk met de saus. Daarop leg je wat kaas, de jalapeno's, ui en peterselie. Serveer eventueel met wat tortilla chips.