Met deze hasselback aardappelen heb je een heerlijk bijgerecht wat er ook nog eens mooi uitziet. De combinatie van aardappel met olie, knoflook en kaas gegrild op de barcbecue zorgt ervoor dat je je vingers erbij zult aflikken.
Was de aardappelen goed, daarna gaan we ze in hele dunne plakjes snijden. Ze mogen niet doorgesneden worden. Hiervoor kun je een spies pakken en deze aan de onderkant er doorheen steken. Ook kun je ervoor kiezen om de aardappel tussen 2 houten lepels te leggen.
Pers de knoflook, ris de rozemarijn en meng deze met de olie, het zout en de peper door elkaar. Smeer nu de aardappelen goed in met het oliemengsel ook tussen de plakjes in. Heb je te weinig, maak gerust nog wat meer aan.
Stook de barbecue op tot 200 - 220 graden. Zorg ervoor dat je de aardappelen op indirecte hitte kunt garen. Je kunt ze perfect combineren met een lekkere steak bijvoorbeeld die je later gaat grillen.
Zodra de bbq op temperatuur is leg je de aardappelen erop. Afhankelijk van de grote duurt het ongeveer 60 minuten. Ze zijn gaar als de aardappel schijfjes uit elkaar vouwen en lekker krokant zijn.
Strooi de Parmezaan over de aardappelen en gaar deze nog even mee zodat het lekker smelt.