Ben je op zoek naar een uniek en overheerlijk BBQ recept? Maak dan kennis met Iberico ribfingers, een ware delicatesse voor de vleesliefhebber. Deze sappige vleesreepjes worden gesneden uit het tussenribstuk van het befaamde Iberico varken, dat bekend staat om zijn fijne vetmarmering en intense smaak.
Voeg de ingredienten voor de marinade in de mixer of in een kom zodat je daar met een staafmixer in kan en mix het goed fijn. Haal 3 el eruit en zet deze apart in de koelkast. Doe het vlees in een bakje of zipzak en voeg de marinade toe. Het liefste laat je het vlees 24 uur in de marinade staan maar als je minder tijd hebt probeer dan minimaal 4 uur aan te houden.
Stook de barbecue op tot 120 graden en zorg voor een indirecte zone. Leg het kersen rookhout erop en het vlees. Laat dit 2 uur roken.
Leg een stuk butcher paper klaar en leg na de 2 uur roken het vlees erop. Smeer met een kwastje de marinade erover en vouw het papier strak op. Leg het pakketje terug op de barbecue, ook weer op de indirecte zone. Hou de temperatuur op 120 graden.
Na ongeveer 1 – 1,5 uur zijn de Iberico Ribfingers botermals. Haal het pakketje van de barbecue en strooi de sesamzaadjes en de gesnipperde lenteui eroverheen.