Onze variant op het Vlaamse Stoofvlees. Lekker langzaam gegaard in bier, goed gekruid en licht gerookt. Dit is zo lekker met friet en mayo. Uiteraard Belgische mayo!
De uien en knoflook in grove stukken snijden en samen met het vlees in een schaal en goed in rubben.
Barbecue voorbereiden op 110 graden indirect grillen.
Zodra de barbecue op temperatuur is zet je de Dutch Oven erop. Doe de boter en whiskey in de Oven en leg het rookhout op de kolen. Laat het deksel nog van de Oven en wacht tot de boter gesmolten is.
Zodra de boter gesmolten is doe je het vlees met de ui en knoflook in de Dutch Oven, roer goed om zodat alles bedekt is met de boter. Rook het gerecht nu voor 45 - 60 minuten.
Stook de barbecue op naar 160 - 170 graden.
Voeg het bier toe met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Zodra het bier kookt doe de deksel op de Oven. Laat 1 uur garen.
Voeg de laurier, rozemarijn en tijm toe. Laat nog 1,5 uur garen.
Nu moet je kijken of het vlees uit elkaar valt, als dat nog niet is laat je het nog 30 minuten doorgaren. Zodra het vlees uit elkaar valt haal je het met 2 vorken helemaal los totdat je alleen maar draadjes hebt. (haal de kruiden takjes en blaadjes er eerst uit)
Als laatste doe je het bloem erbij zodat het gaat binden, doe het in stapjes totdat je redelijk stevig stoofvlees hebt.
Doof de barbecue en laat de pan er nog 1 uur op staan met het deksel erop.