Thaise garnalen met frisse salsa

Gang: Voorbereiding: Aantal personen:

Zo smaakt de zomer! Heerlijke gekruide garnalen met een verfrissende salsa.

Ingrediënten

  • 2 eetlepel sjalotten
  • 3 eetlepel witte wijn azijn
  • 3 theelepel suiker
  • 2 eetlepel fijngehakte jalapeño peper
  • 250 gram ontpit watermeloen vruchtvlees in stukken van 1-2 cm
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1 grote hand verse korianderblaadjes met zachte steeltjes
  • 1 handje verse muntblaadjes
  • 3 middelgrote gepelde knoflooktenen
  • 2 eetlepel grof gehakte verse gember
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Thaise rode currypasta

Bereiding

  1. Meng sjalotten, azijn, 1 theelepel suiker en de Jalapeño pepers in een kom. Voeg watermeloen, komkomer, munt en 1/4 theelepel zout toe en meng alles zorgvuldig. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Verwerk voor de marinade de koriander, munt, knoflook, gember, 2 eetlepels witte wijn azijn, olie, suiker currypasta en 1/4 teelepel zeezout met een staafmixer tot een grove puree.
  3. Doe de marinade in een middelgrote kom, voeg de garnalen toe zodat het goed mengt. Bedek de kom (of gebruik een marinade bakje) en koel het voor 30 min. In plaats van een kom kun je een marinadebakje gebruiken, indien je deze hebt. Wentel het geheel halverwege een keer.
  4. Bereid de BBQ voor op directe hoge warmte. Haal de garnalen uit de marinade (deze wordt niet meer gebruikt) en steek ze op de spiesen. Gril de spiesen boven direct hoge warmte 3-5min. met geslotendeksel, tot de garnalen van buiten stevig en lichtbruin zijn. Keer ze een keer. Serveer samen met de salsa.

Lekker erbij