Gegrilde Octopus van de Barbecue

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Wil je een keer wat anders proberen? Dan is deze gegrilde octopus van de barbecue echt iets voor jou. Eenvoudig maar erg lekker. De truc is om eerst de octopus te koken, en daarna even kort op de BBQ af te grillen. Leuk recept tijdens een seafood barbecue.

Ingredi├źnten

  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Peper en Zout
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Witte Wijn
  • 1 Octopus
  • 1 Ui

Bereiding

  1. Giet in een pan de witte wijn. Voeg de ui toe met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  2. Snijd de tentakels van de octopus, wij gebruiken enkel deze voor dit recept
  3. Zodra de wijn kookt voeg je de tentakels toe en laat je deze ongeveer 90 minuten koken. Als de wijn weg is voeg dan wat water toe.
  4. Snij de ingredienten voor de marinade fijn en voeg ze bij elkaar in een kom.
  5. Zodra de tentakels gekookt zijn meng je ze in de marinade.
  6. Steek de Barbecue aan en zodra de kolen heet zijn grill je de tentakels in ongeveer 10 tot 15 minuten.
  7. Tijdens het grillen is het lekker om de marinade nog over de tentakels te smeren. Draai de tentakels ook regelmatig om.

Nieuwste recepten