Wil je een keer wat anders proberen? Dan is deze gegrilde octopus van de barbecue echt iets voor jou. Eenvoudig maar erg lekker. De truc is om eerst de octopus te koken, en daarna even kort op de BBQ af te grillen. Leuk recept tijdens een seafood barbecue.
Aan de slag met de gegrilde octopus van de barbecue
Je koopt de octopus bij de visboer of bij een groothandel zoals de Makro of Sligro. Je kunt ze meestal los kopen zodat je niet zelf de kop eraf hoeft te halen, tenzij je dat natuurlijk een leuk klusje vindt. In dit recept van gegrilde octopus van de barbecue kiezen we ervoor om de tentakels eerst te koken en daarna af te grillen. De smaak is heerlijk en zeg nou eerlijk het ziet er ook wel mooi uit!
Benodigdheden:
Gegrilde Octopus van de Barbecue
Ingrediënten
- 1 octopus
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 500 ml witte wijn
- 1 Ui
Marinade
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Giet in een pan de witte wijn. Voeg de ui toe met zout en peper en breng het geheel aan de kook
- Snijd de tentakels van de octopus, wij gebruiken enkel deze voor dit recept
- Zodra de wijn kookt voeg je de tentakels toe en laat je deze ongeveer 90 minuten koken. Als de wijn weg is voeg dan wat water toe
- Snij de ingrediënten voor de marinade fijn en voeg ze bij elkaar in een kom
- Zodra de tentakels gekookt zijn meng je ze in de marinade
- Steek de Barbecue aan en zodra de kolen heet zijn grill je de tentakels in ongeveer 10 tot 15 minuten
BBQ Rockstars maakt gebruik van affiliate links in onze recepten en blogs. Hiermee brengen wij producten onder de aandacht die wij goed vinden en, wanneer je via onze website een product bij de betreffende partner koopt, een kleine vergoeding krijgen. Hierdoor kunnen wij BBQ Rockstars onderhouden. We werken uitsluitend samen met betrouwbare partners zoals: Bol.com, Coolblue.nl, Bbqexperiencecenter.nl, Weber.com en Welkoop.nl.