Gegrilde tomatensoep

Yes! Here we go! Zin om iets bijzonders op je BBQ te maken? Waarom geen soep? Lekker en handig om voor te bereiden ruim voordat je gasten komen.

tomatensoep bbq

Gegrilde tomatensoep van de BBQ

Zin om iets bijzonders op je BBQ te maken? Waarom geen soep? Lekker en handig om voor te bereiden ruim voordat je gasten komen.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Soep
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram rijpe pruimtomaten
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 0,5 theelepel zwarte peper

Instructies
 

  • Bereid je BBQ voor op gemiddelde warmte.
  • Halveer de tomaten, snijd de uien in kwarten en leg ze in een grillpan of braadslee. Voeg de knoflooktenen, tijm en olie toe en meng het geheel goed.
  • Zet het geheel voor 25-30 minuten op het directe vuur en laat het grillen tot de tomatenschil loslaat en bruine plekken krijgt. Haal de tomaten eruit, en laat de knoflook, uien en tijm nog zo'n 10 minuten op de gril. Doe dit totdat de knoflook en uien mooi bruin zijn geworden.
  • Doe de tomaten, uien en knoflook in een pan, samen met de kippenbouillon. De tijm heb je nu niet meer nodig. Zet het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel tot soep.
  • Breng de soep op smaak met suiker, zout, en peper.
Trefwoord tomaten

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN:

2021-01-17T08:07:39+00:0017 juli 2016|Groente|
Ga naar de bovenkant