Gerookte kipfilet van de BBQ

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Dit is een heel eenvoudig maar zeer smaakvol gerecht om zelf kipfilet te roken op de BBQ. Bijkomend voordeel is dat je zelf eindeloos kan variëren en experimenteren met ingrediënten. Wij hebben in deze variant van gerookte kipfilet gekozen voor een vulling van Dijon mosterd, augurk en Gruyère kaas. Daarnaast hebben we de kip ingepakt met spek zodat deze lekker sappig blijft en die heerlijke speksmaak krijgt. 

De kipfilet heeft ruim 1,5 uur gerookt op ongeveer 140 graden. Door deze iets hogere rook temperatuur krijgt de spek een lekker krokante bite. Voor het roken is gebruik gemaakt van Hickory hout, deze geeft een fijne smaak af die niet al teveel overheerst. 

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • 2 eetlepel Dijon mosterd
  • 2 Augurken
  • 40 gram Gruyère kaas (geraspt)
  • 8 plakken ontbijtspek

Bereiding

  1. Verwarm je BBQ, zorg dat je op indirecte hitte kan roken. De temperatuur moet ongeveer 140 - 145 graden zijn. Zet eventueel al je rookhout in de week.
  2. Snij de kipfilets open, rasp de kaas en snij de augurken in dunne plakjes.
  3. Smeer de binnenkant van de kipfilets in met de mosterd. Leg de plakjes augurk erin en strooi de kaas erop.
  4. Vouw de kipfilets dicht, leg de plakken rondom erop en bind de vast met een paar stukjes rolladetouw.
  5. Wanneer de BBQ op de juiste temperatuur is leg je de filets op indirecte hitte en bestrooi je de kolen met het rookhout. Deksel erop en wachten maar. Eventueel tussentijds nog wat rookhout toevoegen. Zodra de kerntemperatuur 74 graden is zijn de kipfilets klaar.

Nieuwste recepten