Hamburgerbroodjes

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

In onze zoektocht naar de perfecte hamburgerbroodjes kwamen we dit recept tegen op de website van francescakookt, die het oorspronkelijk recept gevonden had op de website van Levine die heel veel brood bakt en daar zo blijkt goed in is.

Deze hamburgerbroodjes zijn echt een aanrader, vrij eenvoudig te maken en zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig maar de voorbereidingstijd neemt een paar uurtjes wachten in beslag. Om de broodjes af te bakken kun je natuurlijk je oven gebruiken maar niets is leuker om deze ook op de bbq te leggen, wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een pizzasteen.

Ingrediënten

  • 425 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 240 milliliter melk op kamertemperatuur
  • 28 gram roomboter in blokjes op kamertemperatuur
  • 12 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

  1. Roer de bloem en de gist door elkaar
  2. Voeg de melk en roomboter toe. Meng het geheel. Hiervoor kun je gebruik maken van een keukenmachine of mixer met deeghaken. Als je het met de hand gaat doen moet je er minstens 10 minuten voor uit trekken omdat het anders niet goed gaat rijzen.
  3. Dek de kom met deeg af met een doek en laat het 1 uur rijzen om kamertemperatuur.
  4. Strooi op je werkblad wat bloem en laat het deeg daar op vallen. Doe een heel klein beetje bloem op het deeg dan kun je het makkelijker kneden.
  5. Maak er een langer rol van waar je 8 stukken uit snijdt. Rol ieder stuk tot een bol. Plet de bol vervolgens weer en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Tussen de bollen een paar cm ruimte zodat ze verder kunnen rijzen. Zodra je de 8 bollen op de plaat hebt liggen dek je deze af met een doek en laat je ze nog eens 1 - 1,5 uur rijzen.
  6. Stook je bbq op tot 200 - 225 graden. Laat de pizzasteen op temperatuur komen.
  7. Klop het ei los en besmeer de deegbollen ermee. Strooi de sesamzaadjes eroverheen.
  8. Leg 4 broodjes op je pizzasteen en bak deze met een gesloten deksel in 15 minuten af. Af laten koelen en dan zijn ze klaar voor gebruik.
  9. Als je ze opensnijdt en nog even op de binnenkant grilt zijn ze nog lekkerder met een hamburger erbij.

Lekker erbij