Heb je zin in een snel en makkelijk, maar o zo lekker voorgerecht? Denk dan eens aan deze kokkels van de barbecue. Serveer ze met stokbrood om de knoflookboter mee op te dippen. En natuurlijk met een goed glas witte wijn. Zo wil je toch elke maaltijd wel beginnen?

Gratis tip: Zitten er kapotte schelpen bij? Laat die vooral liggen. Je kunt er ziek van worden.

Kokkels

Kokkels

Kokkels met boter, knoflook, peterselie en citroen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • paellapan

Ingrediënten
  

  • 500 gram kokkels
  • 1 klont boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 blokje rookhout

Instructies
 

  • Pers de knoflook uit en snij de peterselie fijn.
  • Steek de barbecue aan met een directe opstelling op een middelmatig vuur.
  • Optioneel voeg je een blokje rookhout toe.
  • Plaats de paellapan op het rooster en smelt de boter.
  • Als de boter gesmolten is, voeg je de knoflook toe.
  • Als de knoflook gaar is (niet bruin), voeg je de kokkels toe. Na een minuut of 5 zijn ze gaar. Je weet dat dit het geval is, als de schelpen open zijn.
  • Maak het gerecht af door de citroen uit te knijpen boven de pan en strooi de peterselie over de kokkels. Serveer met knapperig stokbrood om de saus mee op te dippen.
Trefwoord kokkels, schelpen, zeevruchten

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: