Deze kruidenrub is heerlijk bij gevogelte. Gebruik het bij een beercan chicken of bij drumsticks. Maak meteen genoeg voor een voorraad, dan heb je het altijd paraat.
Kruidenrub voor gevogelte
Deze kruidenrub is heerlijk bij gevogelte. Gebruik het bij een beercan chicken of bij drumsticks. Maak meteen genoeg voor een voorraad, dan heb je het altijd paraat.
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
- 24 kardemom peulen
- 2 eetlepels kaneel
- 1 eetlepel Sichuan peperbolletjes
- 4 eetlepels komijnzaad
- 2 eetlepels kruidnagel
- 1 theelepels gemalen nootmuskaat
- 50 gram fijn zeezout
Instructies
- Verwijder de zaadjes uit de kardemom peulen. Rooster ze samen met de kaneel, peperbollen, het komijnzaad, de kruidnagel en de nootmuskaat in een pan. Doe dit zonder vetstof tot de aroma's vrijkomen.
- Laat afkoelen en maal het geheel fijn in de vijzel. Meng het zout erdoor en bewaar in een goed gesloten pot.
- Ga je met de rub aan de slag? Meng eventueel nog met meer zout naar smaak. Wrijf het product goed in, en volg verder de bereiding van het product.
BBQ Rockstars maakt gebruik van affiliate links in onze recepten en blogs. Hiermee brengen wij producten onder de aandacht die wij goed vinden en, wanneer je via onze website een product bij de betreffende partner koopt, een kleine vergoeding krijgen. Hierdoor kunnen wij BBQ Rockstars onderhouden. We werken uitsluitend samen met betrouwbare partners zoals: Bol.com, Coolblue.nl, Bbqexperiencecenter.nl, Weber.com en Welkoop.nl.