Ben je op zoek naar een smakelijk en verrassend vegetarisch alternatief voor een barbecuesnack? Of een mooi groente gerecht bij dat mooie stuk vlees? Zoek niet verder! Deze Aziatische bloemkoolspiesjes zijn dé perfecte vegetarische snack die zelfs de grootste vleesliefhebbers zullen bekoren.
In de zoektocht naar een vegatarisch alternatief voor Aziatische kippendijenspies stuite ik op de deze Aziatische bloemkoolspiesjes. En die vielen heel goed in de smaak bij de gasten. Stel je eens voor: heerlijke, gegrilde bloemkoolroosjes gekruid met een kerry rub en geserveerd met een zoete en licht soja- sesamdip, licht pittige met een zoetje. Een echte aanvulling op je barbecuesnack menukaart. Je kunt zowel de kippendijenspiesjes als deze vegatarische bloemkool variant gelijktijdig klaarmaken en met dezelfde dip serveren.
Hoe maak je de Aziatische bloemkoolspiesjes?
- Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes van zon 3 – 5 cm en doe ze in een kom.
- Schenk een scheutje olijfolie eroverheen en meng de bloemkoolroosjes er doorheen.
- Strooi het zout, de peper en kerriepoeder er overheen en meng goed door elkaar. Laat even marineren.
- Prik de roosjes aan de spiesjes, zorg dat er 2 a 3 roosjes aan iedere spies zitten.
- Voeg voor de dipsaus sojasaus, sesamolie, basterdsuiker, gemberpoeder en chilipoeder door elkaar en verwarm in een pan. Laat de saus inkoken. Je kunt deze iets dikker maken met wat maizena.
- Stook de barbecue op voor direct grillen, zorg dat die tussen de 180 – 200 graden heet is. Gril de spiesjes en draai regelmatig om zodat ze niet verbranden. Gaar ze in ongeveer 10 – 15 minuten totdat ze mooi bruin en zacht zijn.
- Garneer de bloemkoolspiesjes eventueel af met wat bosui en sesamzaadjes. Serveer met de dipsaus!
In dit recept heb ik gebruikt:
Aziatische bloemkoolspiesjes
Equipment
- 6 bamboe spiesjes 20 cm
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 2 el olijfolie
- 4 el kerrypoeder
- 1 bosui
- 1 el sesamzaad
- zout
- peper
Dipsaus
- 3 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- maizena (optioneel)
Instructies
- Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes van zon 3 – 5 cm en doe ze in een kom.
- Schenk de olijfolie eroverheen en meng de bloemkoolroosjes er doorheen.
- Strooi het zout, de peper en kerriepoeder er overheen en meng goed door elkaar. Laat even marineren.
- Prik de roosjes aan de spiesjes, zorg dat er 2 a 3 roosjes aan iedere spies zitten.
- Voeg voor de dipsaus de sojasaus, sesamolie, basterdsuiker, gemberpoeder en chilipoeder door elkaar en verwarm in een pan. Laat de saus inkoken. Je kunt deze iets dikker maken met wat maizena.
- Stook de barbecue op voor direct grillen, zorg dat die tussen de 180 – 200 graden heet is. Gril de spiesjes en draai regelmatig om zodat ze niet verbranden. Gaar ze in ongeveer 10 – 15 minuten totdat ze mooi bruin en zacht zijn.
- Garneer de bloemkoolspiesjes eventueel af met wat bosui en sesamzaadjes. Serveer met de dipsaus!
BBQ Rockstars maakt gebruik van affiliate links in onze recepten en blogs. Hiermee brengen wij producten onder de aandacht die wij goed vinden en, wanneer je via onze website een product bij de betreffende partner koopt, een kleine vergoeding krijgen. Hierdoor kunnen wij BBQ Rockstars onderhouden. We werken uitsluitend samen met betrouwbare partners zoals: Bol.com, Coolblue.nl, Bbqexperiencecenter.nl, Weber.com en Welkoop.nl.