Philly Bun

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Net zoals ik laatst voor het eerst een Philly Cheese Steak heb gemaakt, is dit ook de eerste keer dat ik de Philly Bun, oftewel het broodje, voor de eerste keer gemaakt hebt. Het recept is eenvoudig. De broodjes waren echt lekker maar konden nog beter. Dat zet hem met name dat ze wat platter mochten en misschien iets kleiner. Maar goed, al doende leert men. Smaak was lekker, zeker in combinatie met de Philly Cheese Steak uit dit recept.

Ingrediënten

  • 375 gram Bloem
  • 2 eetlepel Suiker
  • 1 Ei
  • 1/2 eetlepel Zout
  • 3 theelepel Gesmolten roomboter
  • 1 Zakje instant gist (7 gram)
  • 240 milliliter Lauw warme melk
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de broodjes in een kom, ik heb voor het mengen gebruik gemaakt van elektrische mixer maar het kan natuurlijk ook met de hand.
  2. Mix het deeg voor ongeveer 5 minuten. Nu moeten we de juiste kleverigheid gaan krijgen, als het plakkerig aanvoelt maar er geen restjes meer aan je hand blijven kleven is het goed. Doe per keer 1 schepje bloem erbij als je de juiste plakkerigheid niet hebt bereikt. Kneed weer verder en voel opnieuw.
  3. Zodra het deeg goed is maak je er een bol van. Smeer een kom in met een beetje olijfolie tegen het uitdrogen en doe de bol erin. Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet de kom op een warme plek voor 1 uur.
  4. Na een uur is het deeg gerezen. Haal het deeg uit de kom en kneed weer goed door zodat alle lucht eruit is. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Kneed een deel en maak er een rechthoek van van ongeveer 10 cm lang.
  5. Rol de rechthoek nu op en vouw de uiteinde naar binnen. Druk het nu voorzichtig aan. Druk de uiteinde weer iets naar binnen als je deeg rol te lang wordt. Uiteindelijk wil je een rol die rondom glad is en ongeveer 10 cm langs is. Herhaal dit voor de andere broodjes.
  6. Dek de rollen weer af met de theedoek en laat weer een half uur rijzen. Verwarm de BBQ alvast voor op 190 graden en leg een pizzasteen er in zodat deze ook goed warm wordt. Je kan dit uiteraard ook in de oven doen.
  7. Na een half uur zijn de broodjes klaar om gebakken te worden. Smeer de bovenkant in met een beetje knoflook boter en bak ze af in 15 tot 20 minuten. Er moet een mooie bruine kleur aan de buitenkant op zitten.

Lekker erbij