Picanha

In Zuid-Amerika het meest gegeten stuk vlees: Picanha. In het Nederlands ook wel staartstuk genoemd. Geweldig om klaar te maken, en ook nog eens heerlijk om te eten. Je voelt je een echte barbecue-baas als je met een Picanha aan de slag kan gaan. In dit recept gaan we hem in zijn geheel klaarmaken. Belangrijk om een kerntemperatuurmeter te hebben.

picanha grill

Picanha

In Zuid-Amerika het meest gegeten stuk vlees: Picanha. In het Nederlands ook wel staartstuk genoemd. Geweldig om klaar te maken, en ook nog eens heerlijk om te eten.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Argentijns, BBQ
Porties 6 personen

Equipment

  • Kerntemperatuurmeter

Ingrediënten
  

  • 1 picanha
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Leg de Picanha op de vleeszijde voor 10 minuten op het zout.
  • Prepareer de barbecue zodat je het vlees indirect kan garen.
  • Wrijf het zout van de Picanha en leg hem op de vleeszijde op de barbecue, steek de kerntemperatuurmeter er in het midden in.
  • Zodra je een kerntemperatuur van 50 graden hebt bereikt haal je het vlees van de BBQ, schuif de kolen naar het midden en zorg dat ze goed heet zijn.
  • Let op: leg nu de Picanha met de vetzijde direct op de kolen. Pas goed op voor de steekvlam! Beweeg de Picanha in de vlammen zodat er een lekker krokant korstje op komt. Dit duurt een paar minuten.
  • Wikkel de Picanha in aluminiumfolie en laat het voor 10 minuten rusten. Daarna snijd je de Picanha in dunne plakjes, strooi je er nog een beetje zeezout op en geniet!
Trefwoord picanha, rund

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN:

2021-01-17T08:06:11+00:0012 juli 2016|Rund|
Ga naar de bovenkant