Picanha van het spit

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Je hebt manneneten en je hebt manneneten. Picanha van het spit valt in die laatste categorie. Een van de mooiste stukken vlees die ik ken op stoere manier bereid. Als spit maak ik gebruik van een braadspit zoals deze van Weber. De picanha snij je in brede repen, zorg ervoor dat het vet aan de buitenkant zit als je het vlees op het spit rijgt. Dat zorg ervoor dat het vet om het vlees heen smelt.

Met dit gerecht scoor je zeker op je barbecue. Nadat het vlees gaar is haal je het spit er in zijn geheel vanaf. Je kunt ervoor kiezen om de picanha in reepje van het spit af te snijden. Of je haalt de moten vlees er in zijn geheel af en snijd het daarna in dunne reepjes. Een beetje grof zeezout erop en wat mij betreft klaar. Sommige vrienden zweren bij wat chimichurri maar dat vind ik zonde van de smaak.

Ingredi├źnten

  • 1200 gram Picanha
  • Grof zeezout

Bereiding

  1. Zorg dat de picanha op kamertemperatuur is. Snijd hem in brede repen van zo'n 5 cm.
  2. Vouw een reep picanha zo zodat het vet rondom aan de buitenkant zit. Steek nu het spit door het vet, via het vlees, door het vet aan de andere kant.
  3. Herhaal bovenstaande stap totdat al het vlees op het spit zit.
  4. Bereid de barbecue voor op direct grillen. Leg de hete kolen (+/- 150 graden) in het midden zodat het vlees er direct boven komt te hangen. Bevestig het braadspit en zet deze aan.
  5. Doe het deksel op je bbq en laat het vlees rustig garen. Controleer na +/- 45 minuten de kerntemperatuur.
  6. Als het vlees 55 graden is is deze klaar.

Nieuwste recepten