Bavette

Een heerlijk, vrij onbekend stuk vlees. Gelukkig komt het weer helemaal terug: Bavette. In dit recept grillen we hem even zodat hij aan de binnenkant nog vrij rauw is. Klein beetje peper en zout erop en klaar.

bavette rauw

Bavette

Een heerlijk, vrij onbekend stuk vlees. Gelukkig komt het weer helemaal terug: Bavette.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram bavette
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de Bavette voor bereiding een half uur uit de koelkast ligt.
  • Eventueel kun je de stukjes overtollig vet van de Bavette snijden.
  • Leg de Bavette op directe hitte. Gril hem ongeveer 3 -4 minuten aan beide kanten afhankelijk hoe rood je hem van binnen wilt hebben.
  • Als je klaar bent strooi je een beetje zout en peper op het vlees en wikkel je hem in aluminiumfolie. Laat de Bavette ongeveer 10 minuten rusten.
  • Snij de Bavette op de draad (dus niet met de draad mee). Geniet!
Trefwoord bavette, rund

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN:

2021-01-17T08:04:49+00:004 juli 2016|Rund|
Ga naar de bovenkant