Biet met geitenkaas op de barbecue?
Nou en of! Dit gerecht kun je perfect klaar maken op de barbecue. Tijdens het grillen van je vlees- of visgerecht kun je er heel goed een pannetje naast zetten, op die manier zorg je ervoor dat beide gelijktijdig klaar zijn.
De biet met geitenkaas is een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld je short ribs of een goed stuk picanha? Om het extra lekker te maken strooien we er ook nog walnoten en een klein beetje honing overeen. Voordeel van dit bijgerecht is dat het in een mum op tafel staat. We maken gebruik van voorgekookte bietjes die we dakpansgewijs in de pan leggen. Daar strooien we de geitenkaas, walnoten en honing overeen. De bietjes moeten ongeveer 20 – 30 minuten mee garen. Daarna haal je alles in één keer van de bbq en eten maar.
Benodigdheden:
Biet met geitenkaast & walnoten
Equipment
- 1 gietijzeren pan 28cm
Ingrediënten
- 1 pak voorgekookte bieten 4 stuks
- 1 bakje geitenkaas parels
- handje walnoten
- honing
Instructies
- Snijd de voorgekookte bieten in dunne plakjes. Leg deze dakpansgewijs in de gietijzeren pan totdat deze vol is.
- Strooi de geitenkaas parels evenredig over de bieten.
- Snij de walnoten in grove stukken en verdeel deze over de biet met geitenkaas.
- Tenslotte maak je het af door wat honing over de walnoten te doen. Niet teveel.
- De pan zet je vervolgens bij je gerecht op indirecte hitte, de barbecue moet wel tussen de 160 en 200 graden zijn. Laat de pan er ongeveer 20 - 30 minuten op staan.
BBQ Rockstars maakt gebruik van affiliate links in onze recepten en blogs. Hiermee brengen wij producten onder de aandacht die wij goed vinden en, wanneer je via onze website een product bij de betreffende partner koopt, een kleine vergoeding krijgen. Hierdoor kunnen wij BBQ Rockstars onderhouden. We werken uitsluitend samen met betrouwbare partners zoals: Bol.com, Coolblue.nl, Bbqexperiencecenter.nl, Weber.com en Welkoop.nl.