Biet met geitenkaas op de barbecue?

Nou en of! Dit gerecht kun je perfect klaar maken op de barbecue. Tijdens het grillen van je vlees- of visgerecht kun je er heel goed een pannetje naast zetten, op die manier zorg je ervoor dat beide gelijktijdig klaar zijn.

De biet met geitenkaas is een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld je short ribs of een goed stuk picanha? Om het extra lekker te maken strooien we er ook nog walnoten en een klein beetje honing overeen. Voordeel van dit bijgerecht is dat het in een mum op tafel staat. We maken gebruik van voorgekookte bietjes die we dakpansgewijs in de pan leggen. Daar strooien we de geitenkaas, walnoten en honing overeen. De bietjes moeten ongeveer 20 – 30 minuten mee garen. Daarna haal je alles in één keer van de bbq en eten maar.

In dit recept is o.a. gebruikt:

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand de laatste recepten, tips en aanbiedingen.

    biet met geitenkaas en walnoten

    Biet met geitenkaast & walnoten

    Een heerlijk bijgerecht wat je perfect kunt klaarmaken op de barbecue: biet met geitenkaas en walnoten. Het staat in een mum van tijd op tafel en ziet er ook nog eens mooi uit.
    Voorbereidingstijd 30 minuten
    Bereidingstijd 30 minuten
    Totale tijd 1 uur
    Gang Bijgerecht
    Keuken BBQ
    Porties 4 personen

    Equipment

    • 1 gietijzeren pan 28cm

    Ingrediënten
      

    • 1 pak voorgekookte bieten 4 stuks
    • 1 bakje geitenkaas parels
    • handje walnoten
    • honing

    Instructies
     

    • Snijd de voorgekookte bieten in dunne plakjes. Leg deze dakpansgewijs in de gietijzeren pan totdat deze vol is.
    • Strooi de geitenkaas parels evenredig over de bieten.
    • Snij de walnoten in grove stukken en verdeel deze over de biet met geitenkaas.
    • Tenslotte maak je het af door wat honing over de walnoten te doen. Niet teveel.
    • De pan zet je vervolgens bij je gerecht op indirecte hitte, de barbecue moet wel tussen de 160 en 200 graden zijn. Laat de pan er ongeveer 20 - 30 minuten op staan.
    Trefwoord biet, geitenkaas, honing, walnoten

    ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: