Maak je klaar voor een gerecht dat je smaakpapillen laat dansen en een klein beetje in vuur en vlam zullen zetten. In dit recept spelen sappige kippendijen de hoofdrol, eerst zorgvuldig gepekeld om ze onweerstaanbaar mals en smaakvol te maken. Daarna krijgen ze een laag van kruidige cajun kruiden rub, perfect in balans met pittige, rokerige en kruidige tonen.

Het echte geheim? De magie van eikenhout! Op de BBQ worden de kippendijen langzaam gerookt, waardoor ze een intense, rokerige diepte krijgen die prachtig samensmelt met de kruiden. Het resultaat is een gerecht dat je doet verlangen naar lange avonden, gezelligheid en heerlijk eten met je vrienden of familie.

Of je ze nu serveert met een frisse coleslaw, deze hasselback aardappels, of op een mooi brioche broodje met de coleslaw en ranchesaus, deze cajun kip is een BBQ-sensatie waar iedereen voor terugkomt. Kom maar door met die honger, dit is genieten in zijn puurste vorm!

Wat is cajun kip?

Er zijn enorm veel varianten van recepten voor cajun kip te vinden. In de basis is het niets meer dan een goede cajun kruiden mix over de kip strooien en dan de kip te bereiden op de door jouw gewenste manier. Het wordt vaak gebakken, gegrild of gerookt. De BBQ is een populaire keuze omdat het de rokerige smaken versterkt. In dit recept van cajun garnalen met chorizo leggen we verder uit wat de oorsprong is van de cajun kruiden en welke kruiden je terug vindt in deze mix.

Homepage BBQuality

Hoe maak je cajun kip mals?

Er zijn verschillende technieken / manieren om ervoor te zorgen dat je cajun kip mals wordt als je hem gaat bereiden op de barbecue. Als eerste kies ik ervoor om kippendijen ipv kipfilet te gebruiken. Daarnaast pekel ik de kippendijen een dag van te voren. De pekel zorgt ervoor dat het vlees vocht opneemt en vasthoudt. Tenslotte zijn je barbecue temperatuur en kerntemperatuur belangrijk. Tijdens het roken zorg ik ervoor dat de barbecue niet hoger dan 120 graden wordt en de kerntemperatuur van de kippendijen 74 a 75 graden zijn.

Kip cajun recept

Goede cajun kip maken is eigenlijk vrij eenvoudig. Een dag vooraf maak je de pekel waarbij je een verhouding van 1 liter water met 52 gram zout gebruikt. Als zout maak ik gebruik van keltisch zeezout wat veel mineralen bevat, dat proef je terug. Leg de kippendijen in de pekel en laat ze voor +/- 24 uur daarin liggen. Haal de kippendijen uit de pekel en dep ze droog, laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken. Strooi daarna de cajun kruiden erovereen. Iets meer als je van een pitje houdt.

Stook je barbecue op tot 120 graden en zorg dat je indirect kan barbecuen. Zodra de bbq warm is leg je het eikenhout erop en de kippendijen. Zorg dat je kip de komende 1,5 uur rookt. Zodra ze de 75 graden hebben haal je ze eraf en laat je ze kort rusten. Serveer de kip met de aardappellen, op een lekker broodje of gewoon of met de coleslaw.

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van:

BBQuality.nl homepage

Opzoek naar de beste BBQ Cadeaus?

Wij hebben ze allemaal voor je klaargezet.

Naar de beste BBQ Cadeaus
Broodje Cajun Kip

Cajun Kip

Maak je klaar voor een gerecht dat je smaakpapillen laat dansen en een klein beetje in vuur en vlam zullen zetten. Deze variant cajun kip is magisch!
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 1 dag 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 personen

Equipment

  • Eiken rookhout

Ingrediënten
  

  • 4 kippendijen
  • 6 eetlepels cajun kruiden
  • 52 gram keltisch zeezout
  • 1 liter water

Voor het broodje (optioneel)

  • 4 brioche broodjes
  • 4 eetlepels coleslaw
  • ranchesaus
  • ingelegde rode uitjes

Instructies
 

  • Weeg het zout voor de pekel af. Verwarm de helft van het water tot kookpunt en meng het zout in het hete water. Voeg de rest van het water toe en laat helemaal terugkoelen in de koelkast. Gebruik nooit warm/heet water tijdens het pekelen.
    pekel zout
  • Leg de kippendijen in het pekelwater, gebruik hier een bak voor die je kunt afsluiten. De kippendijen moeten kopje onder liggen. Pekel de dijen voor 24 uur.
    kippendijen pekelen
  • Haal de kippendijen uit het pekelwater, gooi dit weg. Dep de dijen droog en laat nog eens 30 minuten uitlekken. Strooi de cajun kruiden erover. Gebruik wat meer als je van een pittigere variant houdt.
  • Stook de barbecue op tot 120 graden. Zorg dat je indirect kunt garen. Leg, zodra de bbq warm is, het rookhout erop en daarna de kippendijen. Rook ze minstens voor 1,5 uur tot een kerntemperatuur van 75 graden.
  • Haal de kippendijen eraf en laat nog even rusten. Als je het broodje gaat maken snij dan de dijen in repen. Leg op ieder brioche broodje wat coleslaw, de cajun kip, wat ingelegde ui en de ranchesaus.
    Broodje Cajun Kip
Trefwoord cajun, kip, kippendijen

BBQ Rockstars maakt gebruik van affiliate links in onze recepten en blogs. Hiermee brengen wij producten onder de aandacht die wij goed vinden en, wanneer je via onze website een product bij de betreffende partner koopt, een kleine vergoeding krijgen. Hierdoor kunnen wij BBQ Rockstars onderhouden. We werken uitsluitend samen met betrouwbare partners zoals: Bol.com, Coolblue.nl, Bbqexperiencecenter.nl, Weber.com en Welkoop.nl.

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN:

  • Ingelegde komkommer

  • Cajun kip

  • Flatbread uit de sklillet