Dit is een recept voor maiskolven met salsa en Parmezaanse kaas. Mais is natuurlijk een echt bbq-gerecht. Maar door de zoete mais te combineren met een heerlijke salsa met onder andere paprika en jalapeno peper en een flinke schep geraspte Parmezaanse kaas, smaakt deze mais nog veel lekkerder dan je gewend bent. Heerlijk!

Een makkelijk gerecht met weinig voorbereidingstijd.

We hebben ze verschillende keren gemaakt, zowel met verse maiskolven als voorgekookte. Onze conclusie? Koop verse! De mais is dan knapperiger en dus lekkerder. Wel even opletten: als verse maiskolven vochtig worden worden, gaan ze (ook in de koelkast) snel rottten. Dat is natuurlijk zonde. Dus vers inkopen en daarna snel klaarmaken!

Deze maiskolven zijn heerlijk bij een lekkere burger of deze biefstuk-tomaat-kebab en gepofte zoete aardappel.

maiskolven met salsa

Maiskolven met salsa

Deze maiskolven met salsa zijn verrassend lekker. Het zoete van de mais combineert perfect met de zoute kaas en de pittige, maar tegelijk frisse salsa.
Tip! Ze zijn heel geschikt om voor grotere groepen te maken. Maak je veel verschillende gerechten? Dan is een halve maiskolf per persoon vaak al genoeg.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 maiskolven (verse, dus niet voorgekookt)
  • 60 gram (gesmolten) boter
  • 35 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels limoensap
  • 3 rode paprika's
  • 3 eetlepels jalapeño pepers
  • 1 bosje koriander
  • 2 lente-uitjes

Instructies
 

Salsa

  • Snijd de paprika's, jalapeño pepers en de lente-uitjes in kleine stukjes. Hak de koriander fijn.
  • Maak de salsa door de olijfolie, limoensap, jalapeño pepers, paprika's, koriander en lente-uien te mengen.

Mais

  • Bereid je BBQ voor op hoge warmte, met een direct en indirect gedeelte.
  • Verderwijder de bladeren en draden van de maiskolven. Smeer ze daarna in met de gesmolten boter.
  • Leg de maiskolven 8-10 minuten op het indirecte gedeelte van je BBQ (met gesloten deksel), totdat ze goud-geel zijn.
  • Leg ze voor de mooie gegrilde kleur direct boven de hete kolen, en sluit weer de deksel. Draai ze om de 3-5 minuten een kwartslag, zodat ze aan elke kant een mooie kleur krijgen.
  • Haal de maiskolven van de BBQ af en breng ze op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Serveren

  • Serveer de maskolven met een flinke schep salsa en de geraspte kaas.
Trefwoord jalapeño, mais, paprika, salsa

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: